Nyomtatványok, hasznos minták

1. Dolgozói figyelemfelhívás, tájékoztatás- rakodás, pakolás

A munkáltatóknak elengedhetetlen feladatuk a dolgozók figyelmének felhívása rakodásra, pakolásra vonatkozóan. A részletes tájékoztatót, letölthető formában elérheti az alábbi ikonokra kattintva:

2. Baleseti meghallgatási jegyzőkönyv

A munkáltatónak a munkaképtelenséggel járó munkabalesetet haladéktalanul ki kell vizsgálnia, a kivizsgálás eredményét pedig a munkabaleseti jegyzőkönyvben kell rögzítenie. A jegyzőkönyv letölthető innen:

3. Munkavédelmi matricák, és felmérési lista

A kötelező munkavédelmi jelek, és matricák használatára, valamint azok helyes kihelyezésére vonatkozó tájékoztató elérhető az alábbi ikonok egyikére kattintva:

4. Gépek felülvizsgálati rendje

Az alábbi két formátumban letölthető a gépek és berendezések felülvizsgálatról szóló dokumentum. A leírás mellett mellékletben megtalálható a kitölthető lista is. A dokumentum elérhető az alábbi ikonok egyikére kattintva:

5. Munkavédelmi üzembe helyezés elrendelése

Egy meghatározott létesítmény, technológia, eszköz, valamint berendezés munkavédelmi szempontú, munkavédelmi szaktevékenységre jogosult személy általi felülvizsgálati és üzembe helyezési nyilatkozata elérhető honlapunkról! Amennyiben szüksége lenne erre, a megfelelő formátum kiválasztása után letöltheti innen is:

6. Oktatási napló

Az alábbi két dokumentumban megtalálja a munkavédelmi oktatásban részesültek számára kitöltendő dokumentumokat.
A dokumentumban megtalálható a rendkívüli oktatásban részesültek jelenléti listája név, beosztás megjelöléssel, 20 fő létszámig, mely elérhető az alábbi ikonok egyikére kattintva:

7. Figyelemfelhívás hallásvédő használatára

Amennyiben a dolgozó munkakörnyezetében ingadozó hangnyomásszint figyelhető meg, vagy 85 dB fölötti zajban dolgozik, kötelessége hallásvédőt viselnie. Az erről szóló dokumentum letölthető az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően.

8. Figyelemfelhívás hidegben történő munkavégzés esetében

A dolgozók egészségnek megőrzése érdekében ajánlatos a megfelelő intézkedéseket megtenni. Jelen dokumentum a hidegben történő munkavégzéshez talál kitölthető nyilatkozatot, melyet az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően le is tölthet.

9. Követelményrendszer – Gyalogos forgalom, közlekedési utak

A közlekedési útvonalakat úgy kell elhelyezni és méretezni, hogy a gyalogosok és a járművek részére könnyű, biztonságos és megfelelő hozzáférést tegyenek lehetővé úgy, hogy az ilyen közlekedési útvonalak közelében dolgozó munkavállalók ne kerülhessenek veszélyes helyzetbe. Az erről szóló tájékoztatót, a benne foglalt tervezett intézkedések lépései, határidő, költségigény feltüntetésével együtt letölthető innen:

10. MEBIR Feladatfigyelő

Letölthető nyomtatványaink között többek között elérhető a feladatfigyelő is, melyben a feladatok fontossága, kezdés dátuma, felelős személy, valamint a határidő is feltüntethető. Az erről szóló dokumentum letölthető az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően.

11. MEBIR program

Amennyiben munka-egészség-biztonság program megvalósulásról keres letölthető formátumban nyomtatványt, jó helyen jár. A dokumentum többek között magába foglalja a program részletes megfogalmazását, elvárt eredményeket, felelős személyeket, a bevezetésre kerülő intézkedéseket, illetve a javasolt intézkedéseket is. Az erről szóló dokumentum letölthető az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően.

12. Megbízási emelőgép kezelés

A gépkezelése, különös tekintettel az emelőgép használatára jogosító megbízási igazolás letölthető az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően.

13. Munkavégzési engedély

Munkáltatói engedélyezés nélkül nem jöhet létre a munkavégzés sem. Az erről szóló dokumentum letölthető az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően.

14. Rágcsáló kártevőírtás tudásfelmérővel

Hasznos tudnivalók a rágcsálóirtásról és annak velejáróiról. A tájékoztató végén található egy tesztlap is, melyet munkáltatói értékelésre is lehet bocsátani. A tudásfelmérő letölthető az alábbi két ikonra kattintva, a megfelelő formátum kiválasztását követően.